Heeft u een vraag?

Wilt u meer weten over onze diensten of wilt u graag in contact komen met ons? Vul dan hier uw gegevens in en uw vraag en wij nemen spoedig contact met u op. 

Vierde betonzuil voor Joods Monument Winschoten

Vierde betonzuil voor Joods Monument Winschoten

Terug naar Onze projecten | Gepubliceerd op:

Voor het Joods Monument in Winschoten fabriceerden en plaatsten wij een vierde zuil. Stichting Joods Verleden Winschoten gaf ons deze opdracht om het monument uit te breiden met een zuil ter nagedachtenis aan joodse slachtoffers van WOII uit dorpen rondom Winschoten.

Uitbreiding monument

Vele joodse slachtoffers uit dorpen rondom Winschoten waren destijds lid van de synagoge in Winschoten. Daarom wenste stichting Joods Verleden Winschoten een uitbreiding van het monument. Op deze vierde zuil wordt een plaquette geplaatst met de namen van de betreffende joodse slachtoffers.

Joods Monument Winschoten

Het Joods Monument Winschoten werd in 2006 geplaatst op de hoek van De Venne en de Vissersdijk, nabij winkelcentrum ’t Rond. Ter nagedachtenis aan de in de Tweede Wereldoorlog omgekomen Joden uit Winschoten kwam er een monument dat bestond uit twee betonzuilen met namen van de slachtoffers uit Winschoten. Een derde zuil werd volledig bekleed met natuursteen en een gebroken davidsster. Het monument was een ontwerp van Architectenbureau A.J. van Ringh BV in Winschoten.

Stijkel Bouw

Het betonwerk voor het monument mochten wij destijds verzorgen. Ook voor de fabricage en plaatsing van deze vierde zuil klopte stichting Joods Verleden Winschoten bij ons aan. Wij hebben deze zuil geplaatst in aanloop naar de 4-mei-herdenking van 2017.

 

Bekijk ook

Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop

Duurzaam en energiebewust bouwen, is niet meer weg te denken en vanuit de markt merken we dat er vraag is naar meer en beter. Ook vanuit de overheid worden de ambities opgeschroefd. In het nieuwe regeerakkoord staat dat energiebesparing de basis is voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Huishoudens worden de komende periode aangemoedigd om over te stappen op duurzame energiebronnen zoals elektriciteit. Door de belasting op gas te verhogen en de belasting op elektriciteit te verlagen, poogt de coalitie het gebruik van gas terug te dringen. Jaarlijks moeten er 50.000 nieuwe woningen opgeleverd worden die niet zijn aangesloten op het gasnet. Vooral in de provincie Groningen is deze ambitie, naast nut, een noodzaak.