Heeft u een vraag?

Wilt u meer weten over onze diensten of wilt u graag in contact komen met ons? Vul dan hier uw gegevens in en uw vraag en wij nemen spoedig contact met u op. 

Vierde betonzuil voor Joods Monument Winschoten

Vierde betonzuil voor Joods Monument Winschoten

Terug naar Onze projecten | Gepubliceerd op:

Voor het Joods Monument in Winschoten fabriceerden en plaatsten wij een vierde zuil. Stichting Joods Verleden Winschoten gaf ons deze opdracht om het monument uit te breiden met een zuil ter nagedachtenis aan joodse slachtoffers van WOII uit dorpen rondom Winschoten.

Uitbreiding monument

Vele joodse slachtoffers uit dorpen rondom Winschoten waren destijds lid van de synagoge in Winschoten. Daarom wenste stichting Joods Verleden Winschoten een uitbreiding van het monument. Op deze vierde zuil wordt een plaquette geplaatst met de namen van de betreffende joodse slachtoffers.

Joods Monument Winschoten

Het Joods Monument Winschoten werd in 2006 geplaatst op de hoek van De Venne en de Vissersdijk, nabij winkelcentrum ’t Rond. Ter nagedachtenis aan de in de Tweede Wereldoorlog omgekomen Joden uit Winschoten kwam er een monument dat bestond uit twee betonzuilen met namen van de slachtoffers uit Winschoten. Een derde zuil werd volledig bekleed met natuursteen en een gebroken davidsster. Het monument was een ontwerp van Architectenbureau A.J. van Ringh BV in Winschoten.

Stijkel Bouw

Het betonwerk voor het monument mochten wij destijds verzorgen. Ook voor de fabricage en plaatsing van deze vierde zuil klopte stichting Joods Verleden Winschoten bij ons aan. Wij hebben deze zuil geplaatst in aanloop naar de 4-mei-herdenking van 2017.

 

Bekijk ook

Bouw van drie luxe villa’s De Burcht Winschoten

Bouw van drie luxe villa’s De Burcht Winschoten

Op locatie De Burcht in Winschoten bouwen wij drie villa’s. Deze grote, luxe woningen passen qua stijl uitstekend bij de bestaande bebouwing in de omgeving. De woningbezitters wonen en leven er riant, op een prachtige locatie in het groen en aan het water.