Heeft u een vraag?

Wilt u meer weten over onze diensten of wilt u graag in contact komen met ons? Vul dan hier uw gegevens in en uw vraag en wij nemen spoedig contact met u op. 

Transformatie kantoorgebouw tot appartementencomplex met kantoorplint

Transformatie kantoorgebouw tot appartementencomplex met kantoorplint

Terug naar Onze projecten | Gepubliceerd op:

Het voormalig Univé gebouw op de hoek van de Bosstraat en de Venne te Winschoten is door ons turn-key verbouwd en getransformeerd van kantoorpand tot woongebouw met kantoorplint. Op de begane grond is de kantoorfunctie gebleven, op de 1e en 2e verdieping is, gebruik makend van de bestaande contouren en draagstructuur een passende indeling gemaakt en zijn in totaal 4 appartementen gerealiseerd.

Wij hebben hier als Stijkel Bouw het gehele traject van de transformatie: ontwerp, vergunningsaanvraag, wijziging en aanvraag nutsvoorzieningen en kadastrale splitsing mogen uitvoeren.

Om de appartementen te scheiden van het kantoor is een nieuwe entree aan de Bosstraat gerealiseerd, zijn brandscheidende wanden geplaatst en is de indeling op de 1e en 2e verdieping aangepast aan woonfunctie. Dit betekent dat ook de complete installatie vernieuwd is. Hierbij heeft elk appartement zijn eigen nutsvoorzieningen gekregen. De kapconstructie is nageisoleerd en is op 2 plaatsen opengebroken om meer daglicht toe te laten en zijn franse balkons geplaatst. De in het pand aanwezige lift is ge-update naar huidige maatstaven. De 4 royale appartementen zijn inmiddels alle verkocht.

Bekijk ook

Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop

Duurzaam en energiebewust bouwen, is niet meer weg te denken en vanuit de markt merken we dat er vraag is naar meer en beter. Ook vanuit de overheid worden de ambities opgeschroefd. In het nieuwe regeerakkoord staat dat energiebesparing de basis is voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Huishoudens worden de komende periode aangemoedigd om over te stappen op duurzame energiebronnen zoals elektriciteit. Door de belasting op gas te verhogen en de belasting op elektriciteit te verlagen, poogt de coalitie het gebruik van gas terug te dringen. Jaarlijks moeten er 50.000 nieuwe woningen opgeleverd worden die niet zijn aangesloten op het gasnet. Vooral in de provincie Groningen is deze ambitie, naast nut, een noodzaak.