Heeft u een vraag?

Wilt u meer weten over onze diensten of wilt u graag in contact komen met ons? Vul dan hier uw gegevens in en uw vraag en wij nemen spoedig contact met u op. 

Renovatie en uitbreiding van dorpshuis De Meet in Bellingwolde

Renovatie en uitbreiding van dorpshuis De Meet in Bellingwolde

Terug naar Onze projecten | Gepubliceerd op:

Dorpshuis De Meet in Bellingwolde ondergaat een ingrijpende renovatie en uitbreiding. In opdracht van de gemeente Bellingwedde – die binnenkort opgaat in de gemeente Westerwolde – mogen wij deze ingrijpende verbouwing uitvoeren.

Bouwwerkzaamheden

Twee gebouwen worden één, met een centrale ingang. Het nu nog losstaande pand waarin de openbare bibliotheek is gevestigd, wordt geïntegreerd in het dorpshuis. Verschillende huidige en nieuwe gebruikers krijgen na de verbouwing een nieuw onderkomen. Zo krijgen de politie en het consultatiebureau een nieuwe plek. De Meet wordt na de verbouwing onderkomen van een nieuwe jeugdsoos, die een eigen ingang krijgt.

Uitdagingen tijdens verbouwing

Het bouwproject van dorpshuis De Meet kent diverse uitdagingen. Een belangrijke voorwaarde binnen de uitvoering is het feit dat De Meet volop in bedrijf blijft tijdens de werkzaamheden. Dorpshuis De Meet neemt een centrale plaats in, in het dorpsleven van Bellingwolde. Er zijn diverse sociale en medische voorzieningen gevestigd, zoals horeca met zalencentrum, sporthal, vergaderzalen, het consultatiebureau, de politie en de openbare bibliotheek. Deze voorzieningen blijven gedurende de bouw actief. Daarom voeren wij het bouwwerk uit met minimale overlast voor de omgeving door geluid, stof en trillingen. Wij houden tijdens de bouwwerkzaamheden zo veel mogelijk rekening met bezoekers, maar kunnen beperkte overlast niet voorkomen.

Duurzame verbouwing

De Meet wordt niet alleen qua gebruik gemoderniseerd, het dorpshuis krijgt ook een duurzame facelift. Verschillende nieuwe voorzieningen dragen bij aan energiebesparing en duurzaamheid, zoals zonnepanelen, lagetemperatuurverwarming en luchtbehandelingskasten. Hiermee krijgt Bellingwolde een prachtig, zeer modern dorpshuis waarmee het dorp weer vele jaren vooruit kan.

Bekijk ook

Vierde betonzuil voor Joods Monument Winschoten

Vierde betonzuil voor Joods Monument Winschoten

Voor het Joods Monument in Winschoten fabriceerden en plaatsten wij een vierde zuil. Stichting Joods Verleden Winschoten gaf ons deze opdracht om het monument uit te breiden met een zuil ter nagedachtenis aan joodse slachtoffers van WOII uit dorpen rondom Winschoten.