Heeft u een vraag?

Wilt u meer weten over onze diensten of wilt u graag in contact komen met ons? Vul dan hier uw gegevens in en uw vraag en wij nemen spoedig contact met u op. 

Renovatie en uitbreiding van dorpshuis De Meet in Bellingwolde

Renovatie en uitbreiding van dorpshuis De Meet in Bellingwolde

Terug naar Onze projecten | Gepubliceerd op:

Dorpshuis De Meet in Bellingwolde ondergaat een ingrijpende renovatie en uitbreiding. In opdracht van de gemeente Bellingwedde – die binnenkort opgaat in de gemeente Westerwolde – mogen wij deze ingrijpende verbouwing uitvoeren.

Bouwwerkzaamheden

Twee gebouwen worden één, met een centrale ingang. Het nu nog losstaande pand waarin de openbare bibliotheek is gevestigd, wordt geïntegreerd in het dorpshuis. Verschillende huidige en nieuwe gebruikers krijgen na de verbouwing een nieuw onderkomen. Zo krijgen de politie en het consultatiebureau een nieuwe plek. De Meet wordt na de verbouwing onderkomen van een nieuwe jeugdsoos, die een eigen ingang krijgt.

Uitdagingen tijdens verbouwing

Het bouwproject van dorpshuis De Meet kent diverse uitdagingen. Een belangrijke voorwaarde binnen de uitvoering is het feit dat De Meet volop in bedrijf blijft tijdens de werkzaamheden. Dorpshuis De Meet neemt een centrale plaats in, in het dorpsleven van Bellingwolde. Er zijn diverse sociale en medische voorzieningen gevestigd, zoals horeca met zalencentrum, sporthal, vergaderzalen, het consultatiebureau, de politie en de openbare bibliotheek. Deze voorzieningen blijven gedurende de bouw actief. Daarom voeren wij het bouwwerk uit met minimale overlast voor de omgeving door geluid, stof en trillingen. Wij houden tijdens de bouwwerkzaamheden zo veel mogelijk rekening met bezoekers, maar kunnen beperkte overlast niet voorkomen.

Duurzame verbouwing

De Meet wordt niet alleen qua gebruik gemoderniseerd, het dorpshuis krijgt ook een duurzame facelift. Verschillende nieuwe voorzieningen dragen bij aan energiebesparing en duurzaamheid, zoals zonnepanelen, lagetemperatuurverwarming en luchtbehandelingskasten. Hiermee krijgt Bellingwolde een prachtig, zeer modern dorpshuis waarmee het dorp weer vele jaren vooruit kan.

Bekijk ook

Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop

Duurzaam en energiebewust bouwen, is niet meer weg te denken en vanuit de markt merken we dat er vraag is naar meer en beter. Ook vanuit de overheid worden de ambities opgeschroefd. In het nieuwe regeerakkoord staat dat energiebesparing de basis is voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Huishoudens worden de komende periode aangemoedigd om over te stappen op duurzame energiebronnen zoals elektriciteit. Door de belasting op gas te verhogen en de belasting op elektriciteit te verlagen, poogt de coalitie het gebruik van gas terug te dringen. Jaarlijks moeten er 50.000 nieuwe woningen opgeleverd worden die niet zijn aangesloten op het gasnet. Vooral in de provincie Groningen is deze ambitie, naast nut, een noodzaak.