Heeft u een vraag?

Wilt u meer weten over onze diensten of wilt u graag in contact komen met ons? Vul dan hier uw gegevens in en uw vraag en wij nemen spoedig contact met u op. 

Aardbevingsschade herstel Groningen

Aardbevingsschade herstel Groningen

Terug naar Onze projecten | Gepubliceerd op:

Herstel van aardbevingsschade in Groningen verzorgt Stijkel Bouw in opdracht van Centrum Veilig Wonen (CVW) in Appingedam. Als Erkend CVW Vakman voeren wij zowel regulier als versneld herstel uit. Tevens ondersteunen we het CVW sinds 2017 bij de zgn EVS-2 inspecties.

Huizen en panden met aardbevingsschade

Eigenaren van huizen en panden met mogelijke aardbevingsschade kunnen zich melden bij het CVW. Een taxateur van het CVW bepaalt in hoeverre schades door de aardbevingen zijn veroorzaakt. Vervolgens stelt het CVW de hoogte van het te vergoeden bedrag vast voor de herstelwerkzaamheden.

CVW certificering

Voor het uitvoeren van het schadeherstel schakelt het CVW gecertificeerde bouwbedrijven in. Eén van de gecertificeerde aannemersbedrijven is Stijkel Bouw. Voor deze certificering volgen wij trainingen, zodat wij volledig volgens de CVW-richtlijnen werken. Ook communicatie met eigenaren van vastgoed en advisering zijn competenties die tijdens deze certificering aan bod komen, dit in het kader van bewonerstevredenheid. Inmiddels hebben wij in opdracht van het CVW tientallen werken uitgevoerd.

Over Centrum Veilig Wonen

Centrum Veilig Wonen zet zich in voor het herstellen van woningen en gebouwen in het aardbevingsgebied in Groningen. Onder het motto ‘Samen werken aan een veiliger Groningen’ is het centrum de advies- en uitvoeringsorganisatie  op het vlak van herstel van aardbevingsschade in het gebied rond de Groninger gasbel. Ook houdt het centrum zich bezig met inspecties en het versterken van huizen en panden in de regio. Daarbij werkt Centrum Veilig Wonen samen met bedrijven uit de regio, waaronder Stijkel Bouw.

Bekijk ook

Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop

Duurzaam en energiebewust bouwen, is niet meer weg te denken en vanuit de markt merken we dat er vraag is naar meer en beter. Ook vanuit de overheid worden de ambities opgeschroefd. In het nieuwe regeerakkoord staat dat energiebesparing de basis is voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Huishoudens worden de komende periode aangemoedigd om over te stappen op duurzame energiebronnen zoals elektriciteit. Door de belasting op gas te verhogen en de belasting op elektriciteit te verlagen, poogt de coalitie het gebruik van gas terug te dringen. Jaarlijks moeten er 50.000 nieuwe woningen opgeleverd worden die niet zijn aangesloten op het gasnet. Vooral in de provincie Groningen is deze ambitie, naast nut, een noodzaak.